Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین؛  پس از دستور مقامات قضایی مبنی بر حذف قیمت در آگهی‌های خرید و فروش ملک و خودرو، سامانه امتا را می‌توان دومین شوک بزرگ به سایت‌های اینترنتی خرید و فروش کالا قلمداد کرد. سامانه‌ای که به منظور احراز هویت متقاضیان درج آگهی در این نوع سایت‌ها طراحی شده و به گفته معاون فضای مجازی دادستانی، از اول مهر ماه در دسترس عموم قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما سامانه امتا چیست و هدف از ایجاد آن چه بوده است. در همین رابطه، در ادامه به بررسی دیدگاه‌های مدیران سایت‌های خرید و فروش کالا در مورد این سامانه نیز خواهیم پرداخت.

امتا چیست؟

سامانه امتا به زبان ساده، وبسایتی برای ثبت اطلاعات متقاضیان درج آگهی در پلتفرم‌هایی مانند شیپور، باما، دیوار و ... است. در همین رابطه، اطلاعات وارد شده از طریق ارائه مدارک معتبر مورد راستی‌آزمایی قرار خواهد گرفت. مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صمت به عنوان متولی این سامانه، عدم نیاز به ثبت‌نام در وبسایت‌های متعدد و مدیریت میزان دسترسی کسب و کارها به اطلاعات شخصی هر فرد توسط خود او را از جمله مهمترین مزایای این سامانه می‌دانند. به گفته مسئولان، کسب و کارهای اینترنتی نیز می‌توانند با استفاده از سامانه امتا نسبت به احراز سریع‌تر و ساده‌تر هویت مشتریان خود اقدام کنند.

انتقادات نسبت به امتا

به طور کلی، مدیران پلتفرم‌های بزرگ اینترنتی و برخی از فعالان حوزه تجارت الکترونیک، چهار انتقاد اصلی را در مورد سامانه امتا عنوان می‌کنند که عبارتند از:

1) شواهد موجود حاکی از بروز عمده کلاهبرداری‌های اینترنتی در بخش‌هایی غیر از ملک و خودرو است و این در حالی است که بحث احراز هویت، دقیقا در مورد فعالان این دو بخش اجباری شده است.

2) اجرای طرح امتا می‌تواند منجر به تشویق افراد به استفاده بیشتر از پلتفرم‌هایی مانند تلگرام و اینستاگرام برای درج آگهی شود. این در حالی است که به گزارش پلیس فتا، بیشترین میزان تخلفات مالی اینترنتی در فضای اینستاگرام رخ می‌دهد.

3) زمان‌بر و پیچیده بودن بودن فرایند احراز هویت می‌تواند باعث کاهش شدید کاربران سایت‌های رسمی کسب و کار در کشور شود.

4) ایرادات گسترده سامانه امتا، کاربران را در فرایند احراز هویت با مشکلات بسیاری مواجه می‌سازد. عدم شناسایی سیم‌کارت‌های اعتباری، عدم ارسال منظم کد احراز هویت، عدم تایید به موقع کد پستی و ... از جمله این ایرادات است.

نیما اشرف‌زاده مدیر بازاریابی شیپور از عدم پاسخگویی مسئولان به درخواست آن‌ها برای برگزاری یک جلسه مشترک در مورد ابعاد مختلف امتا گلایه دارد. وی انتقال افراد از پلتفرم‌های کسب و کار به سامانه امتا و مجددا بازگشت آن‌ها به این پلتفرم‌ها را فرایندی زمان‌بر می‌داند که می‌تواند باعث کاهش شدید استقبال جامعه نسبت به پلتفرم‌های داخلی کسب و کار شود. وی همچنین وجود تنها یک سامانه احراز هویت را مغایر با شعار‌های دولت مبنی بر مقابله با انحصار می‌داند. اشرف‌زاده، انداختن توپ احراز هویت در زمین کسب و کارها را غیر منصفانه می‌داند و این سیاست را تا زمانی که مشکل سیم‌کارت‌های بی نام و نشان در جامعه وجود دارد، بی‌فایده می‌داند.

محمد حسن فرازمند مدیر بازاریابی باما نیز با اشاره به وجود تعداد بسیار زیادی از سیم‌کارت‌های بی نام و نشان در سطح جامعه، اجرای سیاست احراز هویت را نیازمند کار کارشناسی بیشتری می‌داند. وی با تاکید بر اینکه هیچ یک از سایت‌های اینترنتی مخالف اصل احراز هویت نیستند، اجرای عجولانه آن را بسیار زیانبار ارزیابی می‌کند.

پربیننده ترین نقره‌فروش‌ها نقره‌داغ شدند ترمز قیمت کالاهای اساسی کشیده می‌‌‌شود شوک قیمت به بازار پوشک تصمیم مهم برای کالاهای دپو شده در گمرک/ کالاهای اساسی ۲۴ساعته ترخیص می‌شود نرخ هر کیلو مرغ ۱۹هزار تومان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فضای مجازی دیوار شیپور خرید و فروش آنلاین امتا سایت های اینترنتی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت سامانه امتا خرید و فروش احراز هویت پلتفرم ها کسب و کار سایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۹۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به‌جای خودروهای ثبت‌نامی این خودروها را بخرید

به گزاش پارس نیوز ، گروه شرکت سایپا شرایط پیش‌فروش جدیدی را برای متقاضیان خرید خودرو در قالب سامانه یکپارچه منتشر کرده است. شرایط پیش فروش سایپا برای اردیبهشت ۱۴۰۳ درواقع بخشنامه تبدیل تعهد است. سایپا از متقاضیان خرید خودرو در قالب سامانه یکپارچه می‌خواهد به‌جای خودروی ثبت‌نامی، اتومبیل دیگری را تحویل بگیرند.​

 

گروه‌ خودروسازی سایپا شرایط پیش‌فروش جدیدی را برای متقاضیان خرید خودرو در قالب سامانه یکپارچه منتشر کرده است. شرایط پیش‌ فروش سایپا برای اردیبهشت 1403 درواقع بخشنامه تبدیل تعهد است. سایپا از متقاضیان خرید خودرو در قالب سامانه یکپارچه می‌خواهد به‌جای خودروی ثبت‌نامی، اتومبیل دیگری را تحویل بگیرند.

 

   

متقاضیان خرید کوییک GX، کوییک GXR، شاهین G، اطلس G و ساینا با اولویت زمستان 1402 و بهار 1403 می‌توانند از این شرایط استفاده کنند. سایپا برای اطلاع‌رسانی به این گروه از مشتریان، در تاریخ سوم اردیبهشت‌ماه 1403 پیامکی را برای مشتریان خود ارسال کرده است.

براساس اعلام سایپا، زمان تحویل خودروها هفته چهارم هر ماه خواهد بود. ارائه طرح تبدیل از سوی سایپا برای چندمین‌بار متوالی، نشان می‌دهد که این شرکت برای تولید خودروهای عرضه‌شده به مشتریان با مشکلات جدی مواجه است. سایپا پس از اجرای مرحله دوم سامانه یکپارچه، روند نامطلوبی در ارائه خودروهای ثبت‌نامی به مشتریان داشته است.

اگر قیمت محصولات سایپا در بازار را مورد بررسی قرار دهید، متوجه روندی عجیب در مورد نرخ خودروهای این شرکت خواهید شد. قیمت برخی خودروها همچون شاهین که روند تولید و عرضه آن‌ها با مشکل مواجه شده است، اختلاف قابل‌توجهی با نرخ بازار آزاد دارد. در سوی دیگر، خودروهایی همچون محصولات خانواده کوییک به‌دلیل عرضه انبوه، سودآوری چندانی برای ثبت‌نام‌کنندگان ندارند. ازاین‌رو، خرید کوییک انتخاب مناسبی برای مصرف‌کنندگان واقعی محسوب می‌شود.

منبع:فردانیوز

دیگر خبرها

  • معرفی بهترین سایت های خرید عطر عمده در ایران
  • رئیس‌جمهور آمریکا لایحه فروش یا ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد
  • ثانیه شمار اخطار اصلاح آگهی های مسکن دیوار و شیپور روشن شد!
  • بلیط فروشی بازی پرسپولیس و آلومینیوم آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط footballeticket.ir
  • خریداران مسکن این هشدار را جدی بگیرند؛ این‌جا قیمت مسکن کاذب است
  • دیوار و شیپور بی مسکن می‌شوند؟
  • بلیط فروشی بازی تراکتور و ذوب‌آهن آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط ticket.tractor-club.com
  • هشدار تند به دو پلتفرم فعال در خرید، فروش مسکن
  • به‌جای خودروهای ثبت‌نامی این خودروها را بخرید
  • دیوار کلاهبرداری فرو ریخت